14 Eylül 2007 Cuma

ORUÇ TUTANLARA ÖNEMLİ UYARILAR



Sağlık Bakanlığı, Ramazan ayında yeterli ve dengeli beslenmenin sürdürülebilmesi için gün içerisinde en az üç öğünün tamamlanması, bu nedenle de özellikle sahur öğün atlanmaması gerektiğini bildirdi.
Sağlık Bakanlığı, Ramazan ayı nedeniyle yurttaşları sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda uyarmak için bir dizi öneride bulundu.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, sahurda sadece su içerek veya sahura kalkmadan, yatmadan önce yemek yiyerek oruç tutmanın zararlı olduğu uyarısında bulunuldu. Bakanlık, gün içinde beslenmenin sadece iftar saatiyle sınırlı tutulmasının yanlış olduğunu vurgularken, sahur ve iftar arasında da 3. öğün olarak yemek yenilmesini önerdi.

-SAHURDA HAFİF KAHVALTI YA DA ÇORBA İLE SEBZE




Bakanlık, sahurda ağır yemekler yenmesi halinde, metabolizma hızı gece saatlerinde düştüğü için yemeklerin yağa dönüşme hızının yükseldiği ve kilo alma riskinin arttığını vurguladı. Sahurda ya hafif bir kahvaltı yapılması ya da çorba, sebze ve zeytinyağlı yemeklerin tercih edilmesi önerilen açıklamada, beynin doyma emrini 15-20 dakika içinde verdiği, bu süre içinde çok miktarda yemek yemenin sakıncalı olduğu uyarısı da yapıldı.



KRONİK HASTALIĞI OLANLAR ORUÇ TUTMADAN ÖNCE MUTLAKA DOKTORUNUZA DANIŞIN




-KRONİK HASTALIĞI OLANLAR DOKTORA DANIŞMADAN ORUÇ TUTMAMALI-

Sağlık Bakanlığı, “Kronik hastalığı olan kişilerin ilgili uzman hekime danışmadan oruç tutmamaları önemlidir” diyerek bu konuda da yurttaşları uyardı. Açıklamada, oruç tutmanın sağlıklı insanın metbolik dengesinde önemli değişiklikler yapmadığı ancak şeker hastalığı, karaciğer yetmezliği gibi hastalıklarda veya hamilelik ve emzirme dönemi gibi süreçlerde oruç tutmanın olumsuz sonuçlar doğurabileceği vurgulandı.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Projetores, I hope you enjoy. The address is http://projetor-brasil.blogspot.com. A hug.

gbwhatsapp apk dedi ki...

Thanks for shearing this info.sewing a button